Lähiympäristö

Vaellusreitit, frisbeegolf, museo ja merkitty Kettusaarilatu

Kettusaarilatu

Latu kiertää Hautasaaren ja Kettusaaren, joka on isoin saari Evijärvessä. Pituutta ladulla on 14km ja matkaan pääset aivan Sillankorvan rannasta. Ladulla voi hiihtää perinteisellä ja luistelutyylillä. Latu on kaikille avoin ja sitä ylläpitää Evijärven kunta. Venesataman parkkipaikka on aurattu käyttöön ja ladulle pääset kävellen tai hiihtäen alueen läpi.

Uittomiehen lenkki

SÄRKIJÄRVEN LENKKI

Särkikylän mittava kosteikkourakka on valmis ja aluetta kiertää kaunis luontopolku. Polulla on mittaa viitisen kilometriä ja sen varrelta löytyy kaksi laavua ja Kallenkarin taukotupa. Kosteikon linnut, kasvit ja kaunis luonto puhuttavat kaikkia kävijöitä.

Reitin lähtöpaikan osoite on Pitkänsalontie 90, 62570 Särkilä, Evijärvi.

Väinöntalon museo

Latukantie 99, 62500 EVIJÄRVI. Puh 044 76 99 113

Väinöntalo - Järviseudun museo on Evijärven Kerttuankylän Vasikka-Aholla toimiva kulttuurihistoriallinen museo. Se esittelee Etelä-Pohjanmaan Järviseudun entistä talonpoikaiselämää.

Väinöntalo on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun loppuun.

Kortjärven luontopolku

Kaustisentie 444, 68700 Teerijärvi

Tämä luontopolku sijaitsee meiltä 29km päässä. Kohde on todellakin käymisen arvoinen! Paikassa on useita eri polkuvaihtoehtoja. Polkujen varrella on kymmeniä puuveistoksia hauskoilla ruotsinkielisillä sananlaskuilla.